Savjeti

Besplatno savjetovanje o našim proizvodima naša je dužnost kao odgovornog proizvođača. U navedenoj satnici može se doći i bez prethodne najave ili rezervacije termina. Ako imate medicinsku dokumentaciju ponesite ju sa sobom. Održavamo i savjetovanja u pojedinim ljekarnama, prema dogovoru. Kontaktirajte nas za termine.

Savjetovalište za apiterapiju
Tina Ujevića 7
10 410 Velika Gorica
Mob: 099/6216-744
TEL: 01 / 6216 744

Radno vrijeme:
Ponedjeljak: 15 – 18h
Srijeda: 10 – 18h

Niže možete pronaći savjete za otklanjanje učestalih tegoba:

 • Povećanje dječjeg apetita
  U ovakvim slučajevima preporuča se Med za podizanje prirodnog imuniteta. Nedostatak apetita, kao i vrlo česta dječja opstipacija, posljedice su kratkoće dojenja, ali ne moraju biti isključivi uzrok. Majčino mlijeko je najbolja hrana za sve sisavce i ima najbolje djelovanje na sluznicu probavnog trakta. Kod djece med može odigrati ulogu majčinog mlijeka i izvršiti potrebnu rehabilitaciju probavnog trakta i time otkloniti zdravstvene probleme povezane s uzimanjem hrane. Preporuka je uzimanje terapije par mjeseci.
 • Gastritis i želučane tegobe
  Kod gastritisa, kao i kod čira na želucu, preporučuje se medna terapija. Kod osoba koje istovremeno imaju i dodatni problem, poput viška želučane kiseline prvotno se mora otkloniti višak kiseline uzimanjem Tinkture od propolisa, tek nakon toga se prelazi na medni dio terapije. Kod viška želučane kiseline, svaka konzumacija slatkih namirnica napravit će višak kiseline. Kad se lučenje kiseline normalizira smije se konzumirati slatko, pa tako i medna terapija.
 • Neurodermitis
  Od neurodermitisa najčešće pate djeca mlađeg uzrasta koja su dojena kratko ili nisu uopće dojena. Uobičajeni tretman je Med za podizanje prirodnog imuniteta i Žuta krema. Krema se u tankom sloju na lezije nanosi višekratno, a najmanje 2 puta dnevno. Savjetujemo i da se higijena oštećene kože održava bez gelova i sapuna, samo čistom toplom vodom.
 • Anemija
  Za anemiju je prvotno nužno ustanoviti njezin uzrok. Na primjer, ukoliko je problem obilno krvarenje prilikom menstrualnog ciklusa potrebno je regulirati taj problem, time prestaje i anemija. Ako je problem želučana kiselina, također preporučamo reguliranje njenog lučenja kako bi se tegoba otklonila. U većini slučajeva pak preporučamo Anemomed (ranije Med za krvnu sliku) kao potporu oslabljenom organizmu.
 • Escherichia colli
  Za one mlađeg uzrasta (prije pubertetske dobi), preporučamo Med s dodatkom propolisa. Za odrasle, uobičajena terapija je 3 – 4 boce Uro-tinkture, upute o doziranju nalaze se na pakiranju. Ukoliko se problem proteže i na ginekološku sliku te kod kroničnih slučajeva, uz Uro-tinkturu koristi se i Med sa dodatkom propolisa te terapija traje minimalno 3-4 mjeseca. U tim slučajevima savjetujemo i korištenje zaštite u intimnim odnosima.
 • Učestale viroze
  Terapiju započinjemo s 3 teglice Meda s dodatkom propolisa, a u nastavku preporučamo Med za podizanje prirodnog imuniteta. Idealno je kontaktirati proizvođača kako bi se utvrdila idealna terapija, ovisno o dobi i učestalosti tegoba.
 • Alergija
  Uzimanjem terapije – Med za podizanje prirodnog imuniteta i Žuta krema – djeca od 6 do 10 mjeseci se mogu riješiti alergija kroz 6 – 10 mjeseci, a odrasli kroz 12 mjeseci. Da bi se izliječilo alergiju, mora se rehabilitirati deficit krvne slike – mednom mješavinom i deblokirati sluznice – Žutom kremom. Svejedno je kad se započinje terapija, no svakako je najbolje u mirnoj fazi. Kod svih alergičara, a pogotovo kod onih koji alergijski regairaju na pelud, potrebna je naglašena mjera opreza radi moguće negativne reakcije. Stoga preporučamo postupnost u uzimanju kod prve teglice mješavine: prvu polovicu njene zapremnine – konzumirati 1 malu kavenu žličicu dnevno nakon doručka; drugu polovicu njene zapremnine – konzumirati jednu kavenu žličicu ujutro, a jednu navečer svakodnevno. Ovakvim načinom uzimanja vrši se hiposenzibilizacija – povećava se tolerancija na alergene. U nastavku terapije uzima se jedna čajna žličica ujutro i jedna navečer, uvijek nakon jela! Žuta krema sastavni je dio terapije alergije (kao i kod upala sinusa). Ujutro i navečer u ležećem položaju unosi se po jedna mala grudica kreme u svaku nosnicu. Potrebno je pričekati da se krema malo otopi, a potom je ušmrknuti što snažnije u dubinu sinusa. Savjetujemo i da se ujutro i navečer nanese sloj kreme preko očnih kapaka.
 • Astma
  Postoji razlika je između astmatičnog i opstruktivnog bronhitisa. U oba slučaja savjetujemo Med s dodatkom propolisa, te ograničavanje fizičkog napora, propuha i izbjegavanje vlažne odjeće i dugih kontakata s vodom. Također je nužno iskašljavati i oslobađati dišne putove. Savjetujemo i izbjegavanje zadimljenih prostora te spavanje u povišenom položaju glave. Kod djece školske dobi preporučljivo je oslobađanje od sati tjelesne kulture.
 • Laringitis
  Savjetujemo uzimanje Meda s dodatkom propolisa, najmanje 3-4 teglice. Konzumira se na način da se žličica mješavine zadrži u ustima nekoliko minuta prije gutanja. Nakon jutarnje doze ne preporuča se konzumacija jela ni pića barem pola sata, a večernju dozu najbolje je uzeti netom prije spavanja, kako bi ostala na sluznici po mogućnosti do jutra. Ako je uz laringitis prisutno i curenje nosa, savjetujemo i korištenje Žute kreme kao kod alergija i upale sinusa.
 • Mokraćni mjehur i bubrezi
  Ukoliko su tegobe u ovim područjima jednokratne ili povremene, preporučamo korištenje Uro tinkture, 3 ili 4 bočice. Ukoliko su tegobe kronične, uz konzumaciju Uro tinkture, usporedno se koristi i Med za podizanje prirodnog imuniteta. Kada je uzrok tegoba bakterijski, potrebno je koristiti i Med s dodatkom propolisa.
 • Trudnice
  Trudnice i dojilje smiju koristiti sve naše medne mješavine i tinkture, no u smanjenom doziranju (1 žlica ujutro i 1 navečer.) Žutu kremu smiju koristiti uobičajeno, no za ostale kreme obavezno je savjetovati proizvođača.
 • Umor i nedostatak energije
  Ako u dijagnozi ne postoje mikrobni uzroci, za djecu savjetujemo uzimanje Meda za podizanje prirodnog imuniteta, a odraslima Imunomed plus, ili ako treba Med s matičnjakom za smirenje. Ako je kod žena umor uzrokovan problemima sa štitnjačom, koristi se Tinktura od propolisa. Savjetuje se i pregled vrijednosti željeza u krvi te kod djevojaka i žena regulacija menstrualnog ciklusa.